Sonja hoitaa

Sonja hoitaa sydämellä ja ammattitaidolla


Kuka minä olen?

Olen Sonja Orupabo ja koulutukseltani sairaanhoitaja (AMK)-diakonissa, imetysohjaaja ja vyöhyketerapeuttinen vauvahieroja. Vauvat ja lapset sekä perheiden hyvinvointi ovat minulle sydämen asioita ja haluan auttaa mahdollisimman monia vauvoja voimaan hyvin. Käytyäni vyöhyketerapeuttisen vauvahierojan koulutuksen huomasin kuinka moni vauva sai apua hieronnoilla ja kehon kokonaisvaltaisella hoitamisella. Vauvan kehokin tarvitsee huoltoa siinä missä aikuisenkin, mutta usein vauvojen ja lasten kehonhoitoon ei kuitenkaan kiinnitetä yhtä paljon huomiota kuin vaikkapa aikuisten.

On kuitenkin hyvä tietää, etää vauvan kehon rentouttamiseen ja jännitysten hoitamiseen on olemassa keinoja, joilla saadaan usein myös apua perheen jaksamiseen kun vauvan uni ja muu rytmi saadaan paremmaksi. Myös perheen isommat lapset hyötyvät hieronnasta ja myös koululaisille ja leikkiikäisille on hyötyä rentouttavista ja hoitavista hieronnoista. Kukapa ei nauttisi kun jännityksiä ja kipuja saadaan hoidettua hieronnalla ja keho rentoutuu.

Olen myös huomannut, että moni perhe kaipaisi kovasti apua myös imetyksen ja pulloruokinnan ongelmien kanssa. Näihinkin on apua tarjolla. Ohjaus tehdään aina yksilöllisesti ja juuri teidän tarpeitanne kuunnellen. Käytännön vinkit ja yhdessä tekniikoiden kokeilu auttavat imuotteen ja asentojen löytymisessä. Hyvässä asennossa vauvaa hoitava äiti voi itsekin paremmin. Siksi kiinnitän ohjauksessa myös erityistä huomiota äidin hyvinvointiin ja asentoihin. Vinkeillä ja kokeilemalla saadaan arjesta vähän parempaa.